13/5/09
Acte inagural dels 25 anys
Publicat per 25 anys Ceip Europa a 12:42 0 comentaris
Etiquetes de comentaris: Acte inagural dels 25 anys
12/5/09
Les disfresses
Publicat per 25 anys Ceip Europa a 13:58 0 comentaris
Etiquetes de comentaris: Les disfresses
Bateig de la Geganta
Publicat per 25 anys Ceip Europa a 7:21 0 comentaris
Etiquetes de comentaris: La geganta
4/4/09
3/4/09
25 anys - Cadena Ser
Publicat per 25 anys Ceip Europa a 0:42 0 comentaris
Etiquetes de comentaris: Sortim a la ràdio
Programa de l'acte inagural dels 25 anys
Publicat per 25 anys Ceip Europa a 0:34 0 comentaris
Etiquetes de comentaris: Activitats
Logo guanyador del concurs de logotips dels 25 anys
Logo Guanyador via
Publicat per 25 anys Ceip Europa a 0:28 0 comentaris
Etiquetes de comentaris: Concurs
: El CEIP Europa de Salou celebra els seus 25 primers anys d’ història
Noticies de Salou: El CEIP Europa de Salou celebra els seus 25 primers anys d’ història
Enviat el Viernes, 10 octubre a les 18:46:14
Tòpic: Salou El CEIP Europa és tota una institució a Salou. En l’actualitat, compta amb uns 570 alumnes, que podran gaudir, enguany, d’una de les festes més lluïdes de tota la història del centre: la celebració del 25è aniversari, que se celebrarà durant tot l’any.El CEIP Europa celebra aquest curs 2008-2009 el seu 25è aniversari des de la seva fundació. La seva directora, M. Ángeles Fernández, explica que s’està elaborant el programa, que comptarà amb nombroses activitats que s’aniran desenvolupant, de forma espaiada, durant tot el curs. Per la seva banda, M. José Turmo, coordinadora de les activitats, manifesta que “amb aquesta celebració, el que pretenem és reviure la història de l’escola amb totes les persones que han passat per ella”.
Als seus inicis, el Col·legi Europa era una escola “disseminada”, és a dir, els alumnes feien classe en barracons per la zona on hi havia abans l’escola Elisabeth i també al carrer de Barcelona. El pati era el terreny on es troba situada ara la plaça de la Pau, i els estudiants s’hi havien de desplaçar expressament. La primera directora fou Àngels Gonzàlez, “una persona que va treballar molt pel tirar endavant el centre”, segons explica M. Ángeles Fernández.
El Col·legi Europa va néixer d’alumnes procedents del Santa Maria, i el primer any de classe va comptar amb una quarantena d’estudiants.
Fernández té a la memòria alguns noms de professors i de responsables de l’AMPA d’aquells inicis: Rafa Pueyo, Antoni Guiu, i Adrián Calzas.
Tot i que encara estan per acabar de lligar, alguns dels actes que es realitzaran amb motiu del 25è aniversari seran un pregó, al novembre; una excursió al zoo de Barcelona; tallers participatius; concursos; esports; la construcció d’un mosaic commemoratiu; una auca de l’escola; la construcció d’una geganta manotes - que es dirà Europa- i també inventaran un còctel de fruites. S’editarà un DVD i una revista, i es triarà un logo de l’aniversari.
El centre espera i demana la col·laboració tant de les entitats i de l’Ajuntament de Salou, com dels ex alumnes, pares i mares.
redaccio@lavila.cat
Publicat per 25 anys Ceip Europa a 0:13 0 comentaris
Etiquetes de comentaris: Sortim a al diari
3/3/09
25 anys educant a Salou
Nació desgajándose del CEIP Santa Maria del Mar, masificado entonces, y se bautizó con este nombre porque muchos de los niños de la época procedían de numerosos puntos del continente
Eduard Castaño - 05/11/2008 20:26
El CEIP Europa de Salou cumplió hace dos meses los 25 años de existencia. Nació un mes de septiembre de 1983 como consecuencia de la gran masificación que sufría en CEIP Santa Maria del Mar, lo que propició una partición. En aquellos años, cuando todavía no se había producido la Segregació, Salou contaba con dos colegios: el citado CEIP Santa Maria y la Escola Elisabeth. Como explica Maria José Turmo, coordinadora de las actividades de conmemoración del centro público, «fue un año, como los posteriores, rodeado de dificultades. Éramos poca gente, teníamos pocos medios, sin un lugar concreto, sin el suficiente material, sin tantas cosas…».
Su primera ubicación fue en unos barracones situados junto a la Plaça Europa, unos bajos en el Edificio Indasol o el chalet donde ahora se halla el Dofí Màgic (calle València) y realizaban el patio en el descampado que había en lo que actualmente es la Plaça de la Pau. Claro que aquel trozo de terreno hundido se llenaba de niños que entusiasmados jugaban a pelota y que ‘nadaban’ entre el barro cada vez que llovía.
Una docena de maestros, los pioneros que pusieron en marcha el centro, se reunieron con un grupo de niños y padres «con una gran ilusión y pensando que estaba abierta a todos», señala María Ángeles Fernández, actual directora del CEIP Europa y entonces componente de aquel grupo inicial de docentes. Y llegó el momento en que les tocó decidir el nombre del CEIP. «Tras varias opciones pensamos en denominarlo Europa porque muchos de los niños que venían lo hacían de otros países de nuestro continente y queríamos que se encontraran como casa», recuerdan María José y María Ángeles.
El nuevo centro, en el 87
Tuvieron que pasar cuatro años para que el centro contara con la actual y definitiva ubicación. Entonces las instalaciones se quedaban pequeñas para la demanda educacional, algo similar a lo que ocurre hoy en día, ya que el centro todavía posee varios barracones situados en la zona cercana del patio dada la falta de espacio donde albergar a los alumnos. Aquellas instalaciones iniciales sólo daban para una línea de enseñanza y fue el Ayuntamiento de la época quien adelantó el dinero para su construcción, sufragado posteriormente por el Departament d’Ensenyament. La rápida masificación del CEIP quedó patente cuando algunas clases tuvieron que impartirse en los pasillos, en la sala de profesores... En el 89, el CEIP ya reunía a 535 alumnos, a pesar de que aún no había arrancado P-3. «Pero el espíritu de enseñanza y las ganas de hacer colegio continuaron, a pesar de las dificultades», asegura María Ángeles.
La primera directora del CEIP Europa fue Maria Àngels Gonzàlez. pero allí también impartió clases el actual concejal de Planificació Territorial, Pablo Otal, y por sus aulas pasaron alumnos como Daniel López, edil de Joventut i Esports, o Sònia García, concejala de Habitatge, Ocupació i Ciutadania.
Publicat per 25 anys Ceip Europa a 10:11 0 comentaris
Etiquetes de comentaris: Sortim a al diari